6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İşverenlere 'işçi çıkarmayın' uyarısı

Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİTSO) Başkanı Burhan Seçkin, ekonomik kriz sürecinde işçi çıkarmanın çözüm olmadığını, işverenlerin küçülme ve tasarrufa yönelmelerinin daha faydalı olacağını belirtti. 

Dünyayı etkisi altına alan global ekonomik krizin Bingöl'de bütün sektörlerde kendini hissettirdiğini belirten BİTSO Başkanı Seçkin, piyasada çok ciddi bir sıkıntı olduğunu ifade etti. Seçkin, dünyadan kaynaklanan krizin Türkiye ve dolayısıyla Bingöl'e yansımasının her geçen gün arttığını belirterek, "Şu an piyasalarda ve dolayısıyla esnafta çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Küçük ve Orta Boy İşletmeler (KOBİ) büyük çıkmazda. Bu çıkmazdan kurtulmak isteyen işverenler işçi çıkarmayı çözüm olarak görüyor. Halbuki işçi çıkarmak krize çözüm değildir. İşçi çıkarmak yerine küçülme ve tasarrufa gidilmelidir. Esnaf tasarrufa giderken, hükümetin de yeni paketlerle teşviki artırması lazım" dedi. 

Hükümetin ekonomik krize çözüm üretmek için farklı çalışmalar yaptığını söyleyen Burhan Seçkin, bunlardan birinin de sicil affı olduğunu söyledi. Seçkin, sicil affının esnafa rahat bir nefes aldıracağını belirterek, bu çalışma ile kredi almanın kolaylaşacağını dile getirdi. Seçkin, "Hükümet ülkede yaşanan ekonomik krizin yansımalarını önlemek için sicil affı çalışması başlattı. Bu çalışma ile bankalarda kredi kartı borcu olan, çekleri geri dönen ve senetlerini ödeyemediği için kredi alamayan esnafa geriye dönük af gelecektir. Bu af gelince esnaf ödeyemediği çek, kredi kartı ve senetlerden dolayı alamadığı krediyi almaya başlayacaktır. Küçük esnaf ve KOBİ'lerin önü bu af ile açılacaktır. İsteyen her esnaf bankadan kredi çekebilecektir. Sanayi Bakanlığı tarafından bu çalışma şu an yürütülmektedir. Hükümetin teşviklerle ilgili yeni çalışmaları da var. Bunlar neticelendirildiği takdirde esnaf rahatlayacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 14:47:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?