2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Japon gelinin nevruz coşkusu

JAPON GELİNİN NEVRUZ COŞKUSU

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Bingöl İl Başkanlığı tarafından tertiplenen nevruz kutlamaları olaysız sona erdi. Bingöl'e gelin olarak gelen bir Japon vatandaşının Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlenmesi büyük ilgi gördü.

Yeni Mahalle Beşyol Kavşağı bölgesindeki alanda saat 11.00'de başlayan kutlamalara yaklaşık 4 bin vatandaş katıldı. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak genel seçimlerde BDP'nin Bingöl milletvekili aday adaylarının katılımı ile gerçekleşen kutlamada 3 gün önce güvenlik güçleri ile çıkan çatışmada öldürülen 4 PKK için saygı duruşu ve 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Üzerinde 'Apo' yazılı flamaların bulunduğu miting alanında sık sık yasadışı sloganlar atıldı.

Yapılan konuşmaların ardından çalınan Kürtçe müzik eşliğinde eğlenenler arasında bulunan ve Bingöl'e gelin gelen bir Japon vatandaşı tüm dikkatleri üzerine çekti. Bingöl'e gelin olarak geldiğini söyleyen Jadira adlı Japon, "Tüm Kürt halkının nevruzunu kutluyorum. Burası çok güzel. Ben çok keyif aldım. Oyunlarınız çok güzel ve çok eğlendim" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 saat süren kutlamaların ardından vatandaş olaysız bir şekilde dağıldı.

JAPON GELİNİN NEVRUZ COŞKUSU
JAPON GELİNİN NEVRUZ COŞKUSU
JAPON GELİNİN NEVRUZ COŞKUSU
JAPON GELİNİN NEVRUZ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2011 Pazar 17:32:02
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 15:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?