6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kadın girişimciler zor durumda

Bingöl'de 6 yıldır işletmecilik yapan Fatma Burulday, ekonomik krizden ilk defa bu kadar etkilendiklerini ve 2 işçiyi çıkarmak zorunda kaldıklarını söyledi. 

İş yapamaz hale geldiklerini belirten Fatma Burulday, esnaflık yaptığı süre içinde edindiği tecrübe ile küçülmeye gittiklerini ve tasarruf tedbirlerini en üst düzeye çıkardıklarını dile getirdi. Sosyal bir alanın olmadığı Bingöl'de kadınların tek uğraşlarının alışveriş olduğunu belirten Burulday, bayan aksesuarları satmalarına rağmen işlerinde çok ciddi bir düşüş yaşandığını ifade etti. Burulday, "Alım gücü düşen insanlar alışveriş yapamaz hale geldi. Böyle olunca iş yerimizde müşteriye hasret kalıyoruz. 

Bingöllü bayanlar giyim ve aksesuarlarına çok önem vermektedir. Buna rağmen biz iş yapamıyorsak diğer esnafın perişan olduğunu tahmin ediyorum. Kadın olarak 6 yıl önce Bingöl'de bir ilki gerçekleştirip kendi imkanlarımla iş yeri kurdum. Kadın giyim üzerine kurduğum iş yerimde edindiğim tecrübeler ve kendime olan güvenim ile 2 yıl önce şu an çalıştırdığım şubeyi de faaliyete geçirdim. Çok iyi giden işlerimiz dünyayı kasıp kavuran global ekonomik krizin yansımaları ile aksamaya başladı. Ramazan ayından sonra işlerimizde ciddi bir değişim yaşandı. Aldığımız ürünlerin karşılığı ve kiramızı ödeyemez hale geldik" dedi. 

Bingöl'ün sayılı kadın işletmecilerinden Fatma Burulday, piyasanın durgunluğu nedeniyle boş vakitlerinin arttığını belirterek, "Yoğun talebin olduğu iş yerimizde kriz nedeniyle müşteri bulamıyoruz. Böyle olunca can sıkıntısını gidermek için internete girip vakit geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2009 Çarşamba 15:54:59
Güncelleme :21 Ocak 2009 Çarşamba 18:32:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse erg IP: 88.231.63.xxx Tarih : 22.01.2009 12:00:51

hakıkaten kırız kasıp kavedu. fatma hanıma katılıyorum keske herkes sesını duyura bılse, belkı yetkılıler destek olurdu ozaman. bır bayayn olarak kensını desteklıyor ve basarı umudedıyorum..