6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kadınlara ücretsiz bilgisayar kursu

Kadın Merkezi (KAMER) Bingöl Şube Başkanı Birgül Kıtay, ücretsiz bilgisayar kursu açarak kadınları teknoloji ile buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Kadınların bilgisayar öğrenmesi için başlattıkları çalışmalar kapsamında dernek imkanları ile 9 bilgisayar aldıklarını ifade eden Birgül Kıtay, isteyen bütün kadınların ücretsiz kurslarına katılarak sertifika alabileceğini kaydetti.

Kıtay, "Kadınlara daha iyi hizmet vermek adına sürekli olarak değişik çalışmalar yapıyoruz. Bir süredir üzerinde çalıştığımız bu kurs için 9 adet bilgisayar aldık. Merkezimiz bünyesinde dikiş nakış kursu devam ediyor. Girişimlerini tamamladığımız okuma yazma kursumuz da kısa bir sürede başlayacaktır. Bilgisayar kursu ile bütün bunların bütünleşeceğini ve kadınlara daha iyi imkanlar sunacağımızı düşünüyorum. Merkezimizin bir odasını bilgisayar kursu için dizayn ettik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir eğitmen talep edip çalışmalarımıza başlayacağız. Kursumuza katılmak isteyen kadınlar başvurularını yapabilir" dedi.
Kursun ücretsiz olduğunu dile getiren Birgül Kıtay, gelişen teknoloji ile birlikte bilgisayar kullanmayı öğrenmenin kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Kıtay, "Kayıtlarımız bitince kursumuz başlayacaktır. Bu kursa katılarak başarılı olanlara sertifika verilecektir. Bu arada KAMER olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 21:13:23
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 21:17:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?