5
Mayıs
2024
Pazar
BİNGÖL

Kafasını ezerek öldürdü

Bingöl'ün Solhan kırsalında süpürge olarak kullanılan çalıları toplarken kurdun saldırısına uğrayan yaşlı adam, taşla kurdun kafasını ezerek öldürdü.

Solhan'ın Yiğitharman köyünde yaşayan Zeki Cane (73) süpürge olarak kullanılan çalıları toplamak için için kırsal alana gitti.

Burada bir kurdun saldırısına uğrayan ve yaralanan Cane, Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Cane, boğuşma sırasında eline geçirdiği taşla kurdun kafasını ezerek öldürdüğü ve canını zor kurtardığını söyledi.

AYAĞIMI ISIRDI

Kurtla boğuştuğuna ve kendisinin kurdu öldürdüğüne kimsenin önce inanmadığını vurgulayan Cane, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ahırları temizlemek için çalıdan süpürge yapıyoruz. Atımı bağladıktan sonra 2 ağacın arasından geçerken bana doğru bir kurt geldiğini fark ettim. Karşı karşıya kaldığım için kaçamadım. Ardından bana saldırdı ve ayağımı ısırdı. Ayağımı çektim ancak bu kez elimi ısırdı."

2 SAAT BOĞUŞTUK

Baktım ki ölüm önüme geldi. Mecbur kaldım böyle güreş tuttum yere attım. Birlikte yuvarlandık, bir yokuştan aşağı düştük. Orada elime bir taş geçirdim ve kurdun ağzına vurdum. Belki 2 saat boğuştuk. Öldüğüne kanat getirdim. Kalktım daha büyük bir taş alarak kafasını ezdim. Ardından atıma bindim ve geldim."

El ve ayaklarından yaralanan ve hayati tehlikesi bulunmayan Cane'nin tedavisi sürüyor.

Öte yandan, Cane'nin yakınlarının, kuduz tehlikesine karşı kurdun leşinden numune almak için olay yerine gittikleri öğrenildi

AA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2013 Salı 10:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?