2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kamyon devrildi, koyunlar telef oldu

BİNGÖL'DE HAYVAN YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ

Bingöl'de küçükbaş hayvan yüklü bir kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazadan sürücü yara almadan kurtulurken, aracın kasasında bulunan 39 koyun telef oldu, 29'u olay yerinde kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl'den yüklediği yaklaşık 500 koyunu Erzurum yaylalarına götürmek üzere yola çıkan A.S. yönetimindeki 12 AR 184 plakalı 3 katlı kamyon, Bingöl-Erzurum karayolu Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde devrildi. Sürücünün yara almadan kurtulduğu kazada araçta bulunan 39 koyun telef olurken, yaralanan 29 koyun da olay yerinde kesildi. Ayrıca araç içinde bulunan ve ön ayağı kopma noktasına gelen bir merkep de daha fazla acı çekmemesi için İl Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner tarafından yapılan iğne ile telef edildi.

Olay yerine gelen trafik ekipleri kaza yerinde geniş önlem alırken, yol tek şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Telef olan hayvanlar belediyeye ait kepçe ile bir kamyona yüklenip götürülürken, sağ kalan hayvanlar sahipleri tarafından başka bir kamyona nakledildi. Yaklaşık bir saat boyunca tek yönlü olarak araç trafiğine kapatılan karayolu, kaza yapan kamyonun kaldırılması ve itfaiyenin yolu temizlemesi ile birlikte tekrar açıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2011 Salı 13:51:04
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?