6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kar esareti mutlu bitti

BİNGÖL'DE MAHSUR KALAN 11 YOLCU KURTARILDI

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kalan ve içinde 4'ü öğrenci 11 yolcunun bulunduğu köy minibüsü, kaymakamlığın girişimi ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye 8 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilgöl köyünden sabah saat 06.30 sıralarında çıkıp ilçe merkezine gelmekte olan Hakan Zeray idaresindeki 12 D 0193 plakalı köy minibüsü, aşırı kar yağışı ve fırtına nedeniyle kayarak yoldan çıktı.

Sürücü ve yolcuların tüm uğraşlarına rağmen araç yerinden çıkarılmayınca cep telefonu ile kaymakamlığa haber verildi. İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın direktifi ile olay yerine özel idareye ait iş makineleri sevk edildi. İş makineleri ve ekipler olumsuz hava koşullarına rağmen 2 saat sonra olay yerine vardı.

Şiddetli fırtına nedeni ile görüş mesafesinin yok denecek kadar olduğu ve hava sıcaklığının eksi 10 dereceyi bulduğu yere varıldığında ise yolcular arasında büyük sevinç yaşandı. Kaymakamlığın götürdüğü ekmek ve helva mahsur kalan vatandaşlara dağıtıldı. Yaklaşık 4 saat bölgede mahsur kalan 4'ü öğrenci 11 yolcu, kurtarma çalışmasının ardından ilçe merkezine dönebildi.

Donma tehlikesi yaşayan yolcular, kendilerini kurtarmaya gelen ekiplere ve ilçe kaymakamına teşekkür ederek, memnuniyetlerini dile getirdi.

BİNGÖL'DE MAHSUR KALAN 11 YOLCU KURTARILDI
BİNGÖL'DE MAHSUR KALAN 11 YOLCU KURTARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 14:13:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?