6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kar geçit vermiyor

Bingöl'de dün geceden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 250 köy ve 630 mezra yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Etkisini sürdürerek devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nden edinilen bilgiye göre kar yağışı ile birlikte 250 köy ve 630 mezra yolunun ulaşıma kapandı.

Yolu ulaşıma kapanan köy ve mezralara ulaşmak için oluşturulan 10 ayrı ekibin aralıksız çalışmalarını sürdürürken Karayolları 84. Şube Şefliği tarafından yapılan açıklamada kar yağışı ile birlikte Bingöl-Erzurum karayolu Herdo Deresi mevkii, Bingöl-Muş karayolu Boğlan mevkii ve Bingöl-Diyarbakır karayolu Yayla mevkiinde zaman zaman oluşan tipi nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Bingöl Meteoroloji Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre kar kalınlığı şehir merkezinde kar kalınlığının 18 santimetre, yüksek kesimlerde ise yer yer kar 1 metreye ulaştı. Kar yağışının devam edeceğini belirten Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Bingöl'de en yüksek hava sıcaklığının 0, en düşük hava sıcaklığının ise sıfırın altında 8 derece olarak ölçüldüğünü açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 14:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?