19
Nisan
2024
Cuma
BİNGÖL

Kar motoru değil ambulans

Bingöl’de kar yağışı nedeniyle yaklaşık 10 gündür yolu kapalı bulanan bir köydeki hasta, Arama Kurtarma Timi (AKUT) ekiplerince zorlu bir yolculuğun ardından kar motoru ile sağlık ekiplerine teslim edildi.

Yolları kar yağışı ile birlikte ulaşıma kapanan köylerdeki hastalar büyük zorluklarla hastanelere ulaştırılıyor. İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinin geceli gündüzlü mesai yapmasına rağmen yolu açılamayan köylerdeki hastalara büyük zorluklarla ulaşılıyor. Arama Kurtarma Timi (AKUT) Bingöl Birimi gönüllüleri gelen ihbarlar üzerine çok zor şartlar altında kar motoru ile hastalara ulaşarak sağlık ekiplerine teslim ediyor.

Merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Çukurca Köyü’nde Mustafa Baysungur adlı vatandaşın kısa bir süre önce diz kapağından ameliyat olduğu, iki gündür kapalı olan yol nedeniyle tedaviye gelemediği ihbarını alan Ahmet Buzrul başkanlığındaki 4 kişilik AKUT ekib, tüm hazırlıklarını kısa bir sürede tamamlayarak yaklaşık 3 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından köye ulaştı. Ayağında platin olduğu için yürümekte bile zorlanan 48 yaşındaki Baysungur’u yakınlarının da yardımıyla da evinden alarak kar motoruna bağlı kızağa bindiren AKUT ekibi ,hastayı alarak gidiş yolunda olduğu gibi yine aynı zorluklarla yolun açık bulunduğu noktada bekleyen 112 sağlık ekiplerine teslim etti.

Kendi hayatlarını hiçe sayarak büyük zorluklarla kendisini sağlık ekiplerine teslim eden AKUT ekibine teşekkür eden Baysungur; “Kısa bir süre önce ayağımdan ameliyat oldum. Dün gece aniden sancılarım başladı. Yolumuz kapalı olduğu için gelemedik. Dayanamayınca çocuklarım AKUT’u aradı. Allah razı olsun onlar da hemen geldiler, beni aldılar. Ambulansı da aradık. Onlarda yolun açık olduğu noktada bizi bekliyorlar. Benim için zahmete katlanan herkesten Allah razı olsun” ifadeleri ile duacı oldu.

AKUT Birim Başkanı Ahmet Buzrul ise, kendilerine gelen hasta ihbarı üzerine köye geldiklerini belirterek; “Bu kış mevsiminde 15 hastamızı kurtardık. Bunu yaparken hiçbir maddi menfaat beklemeden yapıyoruz. Ekipteki tüm arkadaşlarımız gönüllü çalışıyor. Gelen tüm ihbarlara gidip vatandaşımıza yardımcı olmayı ve dualarını almaya çalışıyoruz Sadece birinin ‘Allah sizden razı olsun’ duasını alırsak ne mutlu bize. Bu hastamızı da zorlu bir çalışmanın ardından sağlık ekiplerine ulaştırmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2013 Çarşamba 13:18:54
Güncelleme :14 Şubat 2013 Perşembe 13:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?