2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kar üstünde zorlu mücadele

BİNGÖL'DE HASTA KURTARMA OPERASYONU

Bingöl'de kardan dolayı yolu kapalı olan bir köyde astım hastası yaşlı bir kadın, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından kar ve tipiye rağmen yaklaşık 6 saatlik zorlu bir yolculuğun ardından hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze 60 kilometre uzaklıktaki Dallıtepe köyünde astım hastası 75 yaşındaki Yıldız Kişin'in rahatsızlandığı ihbarını alan AKUT ekibi, hemen hazırlıklara başladı. 112 Acil Servis ekiplerine de haber veren AKUT, köye gitmek için harekete geçti. Derneğe ait araçla yola çıkan Ahmet Ateş başkanlığındaki 5 kişilik ekip, araçla ancak 20 kilometre gidebildi. Ekipten 2 kişi geriye kalan yaklaşık 40 kilometrelik kısmı da kar ve tipiye rağmen kar motoru ile giderek köye ulaştı. Köye ulaşan

ekip zaman kaybetmeden hastayı kar motoruna bindirerek dönüşe geçti. Dönüş yolunda büyük sıkıntılar yaşayan ekip, zaman zaman durarak hastaya rahat nefes alabilmesi için yanında bulundurduğu nefes açıcı sprey ilacı vererek sağlık durumunu kontrol etti. Motorun çıkmakta zorlandığı 6-7 noktada 2 kişilik kurtarma ekibi bireysel çabaları ile motoru tekrar saplandığı yerden çıkararak yollarına devam etti. Karla kaplı yol güzergahında rampanın olduğu bir noktada hastayı indirerek bir süre sırtlarında taşıyan

kurtarma ekibi, uzun uğraşlar sonrasında hastayı bekleyen AKUT aracına yetiştirmeye başardı. Burada bekleyen ekibin diğer elamanlarınca araca bindirilen hasta, asfalt yolda bekleyen ambulansa ulaştırıldı. İlk müdahalesi ambulansta yapılan hasta, daha sonra Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan müdahalenin ardından rahat nefes alabilmesi için oksijen tüpüne bağlanan hastanın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Kendi hayatlarını tehlikeye atarak hastalarını kurtaran ekibe minnettar olduğunu belirten Yıldız Kişin'in oğlu Ali Kişin, "Çok zor koşullarda köye ulaşarak hastamızı kurtaran tüm ekipten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş ise, hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları çalışmanın insanlık görevi olduğunu ve "Allah sizden razı olsun" kelimesinin bütün zorluk ve sıkıntılarına değdiğini ifade etti.

BİNGÖL'DE HASTA KURTARMA OPERASYONU
BİNGÖL'DE HASTA KURTARMA OPERASYONU
BİNGÖL'DE HASTA KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2011 Perşembe 10:19:05
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 12:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?