2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kar yüzünden köy yolları kapandı

Bingöl’de dün gece başlayan ve bu sabaha kadar etkili olan kar yağışı, yüzlerce köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini bildirirken, trafik ekipleri de zincirsiz araçların trafiğe çıkışına izin vermiyor.

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, Bingöl’de 263 köy yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Bugün yapılan ölçümlere göre kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreyi aştığını belirten Bingöl İl Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının gün boyu devam edeceğini bildirdi.

Karayolları 84. Şube Şefliği yetkilileri şehirlerarası kapalı yolların bulunmadığını, yolların kapanmaması için de ekiplerin aralıksız yol güzergahlarında çalıştığını bildirdi.

 Kent merkezinde de etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımın aksamasına neden oldu. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermiyor.

Yarın kar yağışı beklenmediğini açıklayan meteoroloji yetkilileri, Bingöl’de en yüksek hava sıcaklığının eksi 2, en düşük hava sıcaklığının da eksi 4 derece olduğunu kaydettiler.

bingöl
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2004 Cuma 11:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?