3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Kara Kuvvetleri Komutanı Başbuğ İl'de

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, "Terör arz eden illerimizi dolaşıyoruz ve son olarak Bingöl'deyiz. Yaptığımız görüşmeler ve incelemelerin ardından bölgeden gönül rahatlığıyla ayrılıyoruz" dedi.
Terör arz eden illeri ziyaret kapsamında Bingöl'de incelemelerde bulunan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koşman ile Vali Vehbi Avuç'u makamında ziyaret etti. Valilik girişinde polis merasim mangası tarafından karşılanan Başbuğ ve beraberindeki komutanlar, Vali Avuç'un makamına çıktı. Vali Avuç ile yaklaşık yarım saat makamında başbaşa görüşen Başbuğ, valilik çıkışında, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Terör arz eden illeri dolaştıklarını söyleyen Orgeneral Başbuğ, "Bingöl ziyaret ettiğimiz 10. ildir. Bundan önce son yirmi gün içinde Van, Hakkari, Şırnak ve Siirt illerini birinci turda gezdik. Bu ikinci gezimizde de Diyarbakır, Batman, Mardin, Tunceli ve en son olarak Bingöl'deyiz. Burada terörle mücadelede önemli yer Alan birliklerimizi gördük. Valilerle görüştük ve buradan gönül huzuruyla ayrılıyoruz" ifadelerini kaydetti.
Komutanların gelişi sebebiyle, Genç Caddesi güvenlik amacıyla trafiğe kapatılırken, yüksek binaların çatı katlarınaysa keskin nişancılar yerleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2006 Cumartesi 15:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülsüm butakın IP: 212.175.112.xxx Tarih : 30.10.2006 14:07:41
bingöllulerin hepsini pkklı bilmelerini istemiyorum syn başbuğun bngöle gelmesi çok guzel doğuluların hepsi pkk li değil mehmetçiğe uzanan eller kırılsın