6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Karapolat halkı dönmek istiyor

TERÖR SALDIRISINDA BOŞALTILAN KÖYÜN SAKİNLERİ GERİ DÖNMEK İSTİYOR

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 16 yıl önce teröristlerin saldırısı sonucu boşaltılan Karapolat köyünün sakinleri, geri dönmek için yetkililerden yardım bekliyor.

Edinilen bilgiye göre 1854 yılında Çeçenistan'dan gelen Türkmenler, Yedisu ilçesine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karapolat köyüne yerleşti. Birinci Dünya Savaşı'nda bölgeye gelen Rus işgalcilerinden kaçan bölge halkı, 1914 yılında Kahramanmaraş'a gitti. Rusların geri püskürtülmesinin ardından yeniden Karapolat köyüne yerleşen köylüler, yaşanan terör olayları karşısında silah alıp gönüllü olarak geçici köy koruculuğu yaptı.

Yıllarca teröristlere karşı topraklarını savunan köylüler, 1993 yılında gerçekleştirilen hain saldırı sonrasında köylerini terk etmek zorunda kaldı. Köyde 2 aile ile birlikte yaşamını sürdüren Hamza Şanlı, harabeye dönen köye birçok kişinin geri dönmek istediğini ancak imkansızlıklar nedeniyle bunu yapamadıklarını söyledi. Şanlı, "1993 yılında 48 hane olan köyümüz kalabalık bir terörist grubu tarafından basıldı. Teröristlere karşılık vererek çatışmaya girdik. Çatışmada 1 köylümüz şehit olurken, 1 teröristi de vurduk. Teröristler köyümüzde 7 evi yaktı. Bu olaydan sonra köylüler burayı bırakıp gitti ve evler 16 yıl içerisinde harabeye döndü" dedi.

Hamza Şanlı, topraklarını bırakıp giden köylülerin değişik şehirlere yerleştiğini ve geri dönmek için yardım beklediklerini de sözlerine ekledi.

TERÖR SALDIRISINDA BOŞALTILAN KÖYÜN SAKİNLERİ GERİ DÖNMEK İSTİYOR
TERÖR SALDIRISINDA BOŞALTILAN KÖYÜN SAKİNLERİ GERİ DÖNMEK İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 12:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?