2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Karla mücadele sürüyor

BİNGÖL'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI

Bingöl İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği karla mücadele ekipleri, 2000 rakımlı köy yolunda, 7-8 metre yükseklikteki karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Bingöl'de kardan kapanan köy yolu, İl Özel İdaresi ekiplerince açılmaya çalışılıyor. Şehir merkezine 80 kilometre uzaklıktaki 2 köy ve 7 mezranın da bulunduğu güzergahtaki yolda karla mücadele eden iş makinesi, zaman zaman yaklaşık 8 metreyi bulan kar yığınları arasında kayboluyor.

Rakım yüksekliği nedeniyle Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyü yolunu açma çalışmalarına 3 gün önce başlayabildiklerini belirten Bingöl İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ahmet Caf, bölgedeki çalışmaların en az 10 gün daha süreceğini ifade etti. Rakım yüksekliğinden dolayı bu bölgede oluşan yoğun tipi ve fırtına nedeniyle zamanında karla mücadelede edemediklerini belirten Caf, "Çalışmalarımıza ancak bu dönemde başlayabiliyoruz. Normalde bu bölgede temmuz ayına kadar metrelerce kar bulunuyor.

Vatandaşımızın daha rahat ulaşımını sağlamak için bu yıl çalışmalarımızı biraz daha erkene aldık ve ekiplerimiz bu güzergahın açılması için çok yoğun bir çaba içerisinde. İnşallah en kısa sürede çalışmalarımızı bitirip yolu araç trafiğine açacağız" şeklinde konuştu.

BİNGÖL'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
BİNGÖL'DE KARLA MÜCADELE ÇALIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2011 Perşembe 10:03:05
Güncelleme :22 Nisan 2011 Cuma 17:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?