1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Kasaplardan 'bedava et' eylemi

Bingöl'ün Çukurca Köyü'nde meydana gelen ve şehir merkezindeki mahalleler ile köylere yayılan şarbon vakasının ardından kırmızı et satışlarında meydana gelen düşüş nedeniyle kasaplar eylem yaptı. Satış yapamayan kasaplar bugün saat 16.00'da Dörtyol Kavşağı'nda bulunan Saat Kulesi önünde eylem yaptı.

Etlerinin şarbonsuz olduğunu iddia eden kasaplar 30 kiloğram et ve ciğeri döner ve mangalda ızgara yaparak vatandaşlara bedava dağıttı. Etlerini mezbahanede kestiklerini belirten kasaplar, şarbon vakasından dolayı siftah edemediklerini söyledi.

Bingöl'de kasaplık yapan 34 esnaf, Saat Kulesi önünde kurdukları tezgahlarda işyerlerinden getirdikleri döner ve ızgara etlerini pişirerek yanında ayranlarla halka dağıttı. Ücretsiz dağıtılan döner ve ızgara vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Kasapların dağıttığı dürümü alan vatandaşlar ücretsiz olarak karınlarını doyurdu. Etlerinin mezbahanelerde kontrollü kesildiğini belirten kasaplar, son günlerde Bingöl'de şarbon hastalığından dolayı satış yapamadıklarını söyledi. Sık sık denetim yapılmasını isteyen kasaplar, Tarım ve Sağlık İl Müdürlükleri ile zabıta ekiplerinin denetimlerini yaparak etlerinin temiz olduğunu halka duyurmalarını istediklerini açıkladı.

30 kilogram et pişirerek 300 paket hazır ayranla dağıttıklarını ifade eden Bingöllü kasaplardan Ahmet Ağuş ve Mehmet Turgut, yaşadıkları sıkıntılara yetkililerden çözüm getirilmesini istediklerini ve bu yüzden eylem kararı aldıklarını açıkladı. İş yapamaz duruma geldiklerini söyleyen Mehmet Emin Çetkin isimli lokanta işletmecisi ise, kasapların eylemine destek verdiğini ve birkaç yerde görülen şarbon hastalığı dolayısıyla bütün etlerin hastalıklı olarak lanse edilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2005 Cumartesi 20:31:53
Güncelleme :10 Temmuz 2005 Pazar 00:24:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irfan çetkin IP: 85.98.104.xxx Tarih : 24.09.2005 11:30:18
sayın emin çetkin bu cesurca davranışınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.iş hayatınızda başarılar diliyorum,