6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kayıp oğlunu arıyor!

Bingöllü gözü yaşlı anne, 45 gün önce izinli geldiği askeri birliğine dönmek üzere evinden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 20 yaşındaki oğlunu arıyor.

Edinilen bilgiye göre, Bingöl Merkez Sancaklı köyünde ikamet eden Ömer Baydoğan, vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Acemi birliğindeki eğitimin ardından Kırklareli ilinde vatani görevini sürdüren Baydoğan, yaklaşık 2 ay önce kanuni iznini kullanarak ailesinin yanına geldi. 15 günlük iznin ardından 22 Eylül 2013 tarihinde birliğine teslim olmak üzere İstanbul'a giden oğlundan 45 gündür hiçbir haber alamadıklarını belirten gözü yaşlı anne Gülseher Baydoğan, aramadıkları yer, çalmadıkları kapı bırakmadıklarını ifade ederek çocuğunun hayatından endişe duyduklarını kaydetti.

Çocuğunun en az haftada bir defa kendilerini aradığını ancak birliğine teslim olmak için evden ayrıldıktan sonra yaklaşık 2 hafta boyunca kendilerini aramamasından şüphelenerek birliğindeki komutanı aradıklarını anlatan anne Baydoğan, "Çocuğum izinli geldikten sonra 22 Eylül günü Kırklareli ilindeki birliğine teslim olmak için bir otobüs firması ile İstanbul'a gitti. Bizi aramayınca şüphelenip birliğini aradık. Ancak birliğine teslim olmadığını öğrendik. Aradan geçen 45 günlük zarfında oğlumdan hiçbir haber alamıyoruz. İstanbul'daki akrabalarımıza, köylülerimize ve tüm yakın çevremize haber vermemize rağmen ulaşamadık. Durumu savcılığa, askeri birliğe ve emniyete bildirdik. Ne olur oğlumun bulunması için yetkililerden acil yardım bekliyorum. Çocuğumu sesini duymak istiyorum. Gecemiz gündüzümüz bir oldu. Uyku nedir bilmiyoruz. Hasta olan babası üzüntüden yatalak duruma düşmüş durumda. Ne olur çocuğumu bulsunlar" dedi.

Yaptıkları tüm aramalara rağmen oğluna ulaşamadıklarını diye getiren anne Baydoğan, "Çocuğumun hiçbir sorunu yoktu. Hiçbir siyasi görüşü, hiçbir kötü alışkanlığı yoktu. Başına bir şey gelmiş olmasından korkuyoruz. Oğlumu görenlerin insanlık namına güvenlik güçlerine veya bize ulaşmalarını istiyoruz" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2013 Salı 17:18:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?