6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kaymakam öğrencilere kulak verdi

ADAKLI KAYMAKAMI ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

Bingöl'ün Adaklı İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, ilçe merkezi ve köylerdeki okulları ziyaret ederek öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Kaymakam Murat Kahraman, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Zeki Yaprak, Milli Eğitim Müdürü Tekin Işık, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Eğe, Özel İdare Müdürü Ali Eser, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Erhan Çatalkaya ile birlikte Adaklı Lisesi, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO), köy ve mahallelerdeki okulları ziyaret ederek öğrencilerin sorunlarını dinledi. Bazı öğrencilerin 5 ve 7 kilometre yürüyerek okullarına geldiğini öğrenen Kaymakam Murat Kahraman, bu sorunu çözmek için taşımalı eğitim uygulaması yapacaklarını söyledi. Kahraman, "Bazı öğrencilerimizin uzak köy ve mahallelerden okullarına her gün yürüyerek geldiğini öğrendik. Bu öğrencilerin taşınması için servis tahsis edeceğiz. Her gün bu kadar yol yürüyüp burada yorulacaklarına bu zamanı derslerini çalışmakla geçirsinler" dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerle tek tek konuşup sorunlarını dinleyen Kaymakam Murat Kahraman, eğitimin çok önemli olduğunu ve bu konuda yaşanılan bütün sorunları imkanları dahilinde çözeceklerini dile getirdi. Kaymakam Murat Kahraman, "Adaklı YİBO, Karaçubuk ve Hasbağlar köyleri ilköğretim okulunda okuyan fakir, yoksul, sosyal güvenceden yoksun 149 öğrencimize Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hazırlık seti alacağız. Bu setleri bir hafta içinde öğrencilerimize dağıtacağız. Ayrıca 2009-2010 yılı eğitim öğretim yılının başında olmamız vesilesiyle ilçemiz köy ve mahalle okullarında okuyan 800 ilköğretim öğrencisine kırtasiye setleri dağıtacağız" şeklinde konuştu.

ADAKLI KAYMAKAMI ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 16:51:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?