6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kaymakamlıktan eğitime destek

70 ÖĞRENCİ KİLOMETRELERCE YÜRÜMEKTEN KURTARILDI

Bingöl'ün Yedisu İlçe Kaymakamlığı tarafından uzak köy ve mahallelerden okullarına gelen öğrencileri taşımak için 4 servis aracı kiralandı.

Bazı öğrencilerin eğitimlerini yapabilmek içir 8 ile 14 kilometre uzaklıktaki köy ve mahallelerden yürüyerek okula geldiğini öğrenen Kaymakam Mustafa Pala, sorunu çözmek için çalışma başlattı.

Kaymakam Mustafa Pala tarafından başlatılan çalışmalar sonucunda 9 köy ve 2 uzak mahalleden ilçe merkezine gelen toplam 70 öğrenci tespit edildi. Servis araçları ile öğrencilerin ücretsiz olarak okullarına taşınacağı belirtildi. Yedisu Kaymakamı Mustafa Pala, eğitimde yaşanılan sorunları imkanları nispetinde çözeceklerini söyledi.

Kaymakam Pala, "İlçemizdeki okullarda eğitimlerini sürdüren bazı öğrencilerimizin maddi imkansızlıklar nedeniyle uzak köy ve mahallelerden yürüyerek geldiklerini öğrendik. Bu çocuklarımıza sahip çıkıp sorunlarını çözmek için kaymakamlık olarak 4 servis aracı kiraladık. Artık öğrencilerimiz yürümeyecektir. Servisler sabahları öğrencileri evlerinden alıp, akşamları ise tekrar geri bırakacaktır" dedi.

Kaymakamlık tarafından tahsis edilen servis araçları sayesinde yürümekten kurtulduklarını belirten öğrenciler ise sorunlarını çözen Kaymakam Mustafa Pala'ya teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 14:42:04
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 16:12:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?