2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kendi işlerinin patronu oldular

BİNGÖLLÜ 450 BAYAN MİKRO KREDİ İLE KENDİ İŞİNİN PATRONU OLDU

Bingöl Mikro Kredi Şube Müdürü Halit Aktekin, şimdiye kadar 450 bayanın toplam 458 bin 863 bin TL kredi alarak kısa sürede kendi işinin patronu olduğunu belirti.

Genç ilçesindeki 'Kadınlarına Arıcılık, Ana Arı ve Organik Bal Üretimi ile İstihdam Projesi' kapsamında kurs gören bayanlara yönelik düzenlenen bilgilendirme seminerinde konuşan Aktekin, mikro kredi projesinin iş yapma fikri olup ta küçük bir başlangıç sermayesine ihtiyacı olan yoksullara imkan verilmesini sağlayan bir proje olduğunu söyledi. Bugüne kadar 450 Bingöllü bayanın toplam 458 bin 863 bin TL kredi alarak kısa sürede kendi işinin patronu olduğunu belirten Aktekin, girişimci kadınların kurdukları işten kazandıklarıyla hem kredi taksitini ödediğini hem de ev ekonomisine katkıda bulduğunu ifade etti

Mikro Kredi Projesi kapsamında dilencilik ya da avuç açma manzaralarının da sona ereceğini belirten Aktekin, "İnsanlarımızı, kadınlarımızı bu proje sayesinde topluma kazandırarak onurları ile yaşamalarını sağlamamız gerek. Bu proje sayesinde bunu hayata geçireceğimize inanıyoruz. Yoksulun yoksulu diye adlandırılan kadınlar, 70 ayrı iş çeşidi ile hayata atılabiliyorlar" dedi.

Bingöllü hanımların üreterek aile bütçesine katkı sağlamak adına önemli bir fırsat kazandıklarını vurgulayan Aktekin, "Mikro kredi uygulaması ile dünyada ve Türkiye'de kendi işini kurabilmiş pek çok insan bulunmakta. Kefilsiz, teminatsız bir kredi olan mikro kredinin geri ödemesinin de küçük meblağlar halinde yapılacak olması ayrı bir avantaj. İnanıyorum ki Bingöl'de pek çok bayan mikro kredi ile başlayıp ileride istihdam oluşturarak kendi işlerini kuracaklar" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2011 Salı 15:44:00
Güncelleme :26 Nisan 2011 Salı 15:48:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?