6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kendi yaralarını kendileri sarıyor

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen sel felaketinin ardından köylüler kendi imkanları ile yaralarını sarmaya çalışıyor. Sel sularının yıktığı köprü yerine yenisini yapmaya çalışan köylüler su içinde ilginç görüntüler oluşturdu.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz gün meydana gelen şiddetli yağışın ardından oluşan sel Yedisu ilçesine bağlı Elmalı ve Dinarbey köyleri ile bu köylere ait mezralarda büyük çapta maddi zarara yol açmıştı. Sel sularına kapılan köprüleri nedeniyle Elmalı köyü Gelincik mezrasında mahsur kalan köylüler, kendi imkanları ile tahta köprü yapmaya karar verdi. Köylüler Peri Suyu üzerinde ilkel yollarla tahta köprüyü kurmaya çalışırken, zaman zaman suya kapılma tehlikesi geçirdi.

 Göbeklerine kadar suya giren köylüler, ağaçlardan yapılmış tahta köprüyü su üstüne kurmaya çalıştı. Köprü yapmak için topladıkları ağaçları birbirine çivileyen köylüler, daha sağlam olması için bir de iplerle bağladı. Köprünün yürünecek bölümünü su dışında tamamlayan köylüler, daha sonra Peri Suyu'na girerek ayaklarını yapmaya başladı. Büyük zorluklarla köprüyü tamamlayan köylüler, selden sonra köylerine hiç bir yardımın ulaşmadığını söyledi. Selin ardından hiç kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını iddia eden Metin Göze, hasar tespiti için de ekiplerin gelmediğini söyledi. Göze, "Selden sonra kimse bize sahip çıkmadı. Arazilerimiz perişan oldu, köprümüz yıkıldı. Köylüler olarak kendi imkanlarımızla köprü yapıyoruz" dedi.

Herkesin uzaya gittiği bir dönemde hala tahta köprülerle uğraştıklarını belirten Aslan Sağlık ise Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın seslerini duyması halinde her türlü yardımı yapacağına inandıklarını söyledi. Aslan Sağlık, "Sel köylerimizi perişan etti. Sadece benim 80 bağ otum sulara kapıldı. Başbakanımızın sesimizi duymasını istiyoruz. Sesimizi duyarsa bize her türlü yardımı yapacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 18:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?