5
Mayıs
2024
Pazar
BİNGÖL

Keneler cehennemi!

Bingöl'ün Kaleönü Mahallesi'nde bulunan bir evi keneler bastı.

Evinin mutfağında, yatakların altında, kapı girişlerinde, duvar ve bahçede dolaşan keneleri gören ev sahibi Zülfü Atilla durumu mahalle muhtarı Ferhat Aymaz'a aktardı. Muhtar vasıtasıyla Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve 112 Acil Servis'e bilgi verilmesine rağmen hiçbir yetkilinin olaya müdahale etmediği belirtildi.

 Mahalle Muhtarı Ferhat Aymaz, uzun uğraşlar sonrasında Tarım İl Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerinin gelerek gece müdahale etme şanslarının olmadığını ve sabah yeniden bir ekip gönderilerek ilaçlama yapılacağını söyleyerek ayrıldıkları belirtti.

Muhtar Aymaz, "Evin girişinde, duvarlarında ve bahçesinde gözle görülen onlarca kene var. Bunu görmelerine rağmen gelen ekipler müdahale etmeden geri gitti. Ben şahsen ilgililerin bırakın evi tüm mahalleyi ilaçlayacaklarını bekliyordum. Ancak yaşanan gelişmelerle büyük bir hayal kırıklığına uğradım" dedi.

Ev sahibi Zülfü Atilla ise gün boyunca kenelerin kendilerini ısırmasından endişe duyduklarını söyledi. Atilla, "Evde 7 nüfus kalıyoruz. Gidecek başka bir yerimiz olmadığı için burada yaşamak zorundayız. Keneler evin her tarafını sarmış durumda. Gördüklerimizi öldürüyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı tarafından eve ekip gönderildiği belirtilerek incelemelerin devam ettiği açıklandı. Belediye Başkanı Serdar Atalay, bu olaydan haberdar olduğu an gerekli talimatları verdiğini belirterek, kendisinin de ilaçlama yapacak ekiple beraber eve gideceğini söyledi. Kenelerin zehirli olup olmadığının ise bilinmediği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 14:50:31
Güncelleme :4 Temmuz 2009 Cumartesi 15:10:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?