2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kerpiç evlerde deprem korkusu

YEDİSU'DAKİ KERPİÇ EVLERDE DEPREM KORKUSU

Bingöl Yedisu ve Erzincan bölgesindeki fay hatları üzerinde "Kuzey Anadolu Fay Zonu Üzerindeki Yedisu Fayı'nın Deprem Üretme Tehlikesi" çalışmasına imza atan Prof. Dr. Serdar Akyüz'ün Bingöl Yedisu Fay Hattı'nda 4 metrelik bir kırılma beklediklerini açıklaması, özellikle kerpiç evlerde yaşayan bölgedeki vatandaşları tedirgin ediyor.

Yedisu ilçe merkezi ve bağlı köylerde kerpiç evlerde oturan vatandaşlar devletin bir an önce gerekli önlemleri almasını istiyor. Basında yer alan haberlerle birlikte evlerinde rahat uyuyamadıklarını belirten Yunus Sünme adlı vatandaş, kucağına aldığı 1 yaşındaki torununu göstererek, "Bize acımıyorlarsa bu çocuklara acısınlar" dedi.

Sünme, "İlçemiz fay hattının merkezi konumunda. İfade edildiği gibi 7'nin üzerinde bir depreme gerek yok. Buralarda 5 şiddetinde bir deprem bile olsa ilçemizde mevcut olan kerpiç evlerin büyük bir çoğunluğu üzerimize yıkılacak korkusu ile yaşıyoruz. Şu anda bile bir çok aile hasarlı evlerde ikamet ediyor. İnsanlarımız buna mecbur. Çünkü beton ev yapacak maddi imkanımız yok. Yani buralarda oturup ölümü beklemeye mecburuz. Buradan tüm devlet yetkililerine sesleniyorum. Bir facia yaşanmadan özellikle kerpiç evlerde oturan vatandaşlarımıza TOKİ tarafından sağlam evler yapılsın" diye konuştu.

YEDİSU'DAKİ KERPİÇ EVLERDE DEPREM KORKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 15:44:03
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 19:23:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?