6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kiğı festivale hazırlanıyor

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bu yıl ilki düzenlenecek olan Seyid Kasım Doğa Kültür ve Bal Festivali'nde yapılan çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi.


Kiğı Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda festival için son hazırlıklar gözden geçirilerek, eksikliklerin tamamlanması için çalışmaların hızlandırılması kararı çıktı. Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek Başkanlığı'nda gerçekleşen toplantıda festival alanındaki düzenlemeler, ışıklandırmaların yapılması ve misafirlerin kalacakları yerlerin hazırlanması gözden geçirildi. Ayrıca festival nedeniyle ilçe esnafı ve halkın bilinçlendirilmesi için toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda hazırlıkların Perşembe gününe kadar tamamlanması da kararlaştırıldı. Festival alanına 38 çadır kurulacağı ve bölgenin ışıklandırılacağının da belirtildiği toplantıda, sanatçılar için yerlerin hazırlandığı bildirildi. Ayrıca festivale gelecek olan misafirlerin ihtiyaçlarının karşılaması için içme suyu çekildiği ve tuvaletlerin yapıldığı da belirtildi. Kurul tarafından değerlendirilen çalışmalarda görülen eksikliklerin bir an evvel tamamlanacağı bildirildi.

Kaymakam Ercan Çiçek'in başkanlığında gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Coşkun Güven, daire amirleri, Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Ürün ve dernek üyeleri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2009 Salı 19:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?