6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kığı'da Festival coşkusu

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde huzurun hakim olmasının ardından silah seslerinin yerine sabaha kadar müzik sesi yankılandı.

Bu yıl ilki düzenlenen 'Kiğı Seyit Kasım Doğa, Kültür ve Bal Festivali'ne katılan vatandaşlar yıllarca bölgede yaşanan terör olaylarında silahların yerini müzik sesine bıraktığı huzur ile birlikte sabahın ilk ışıklarına kadar halay çekerek eğlendi.

Kiğı Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ile Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı tarafından müşterek düzenlenen festivale katılan vatandaşlar, akşam başlayan konserlerde sanatçıların seslendirdiği türkülere eşlik ederek halay çekip eğlendi. 3 gün süren festivalin ikinci günündeki etkinlikler akşam saatlerinde ilçe girişindeki alanda kurulan platformda devam etti. 7-8-9 Kasım tarihlerinde devam eden festivalin ikinci günü akşamında sahne alan sanatçılar seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla vatandaşları coşturdu.

İLÇE NÜFUSU 3'E KATLANDI
Festival dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen vatandaşlar Kiğı ilçesinin 3 bin 600 olan nüfusunu yaklaşık 3 katına çıkardı. Festivale gelen yaklaşık 10 bin kişi gündüz mesire alanları ile tarihi ve turistik yerleri gezdikten sonra akşam saatlerinde ise konser alanına akın etti. Konser alanını dolduran binlerce kişi müzik eşliğinde saatlerce halay çekerek eğlendi.

Terör olayları nedeniyle yıllarca bölgede yaşanan çatışmaların yerini huzura bırakması vatandaşların sabah saatlerine kadar dışarıda kalmasını sağladı. Bölgede 30 yıl boyunca yaşanan çatışmalardan dolayı akşam karanlık çöker çökmek sokakları boşaltıp evlerine koşan vatandaşlar, yıllar sonra hakim olan huzur sayesinde festivalde sabahladı. Festival alanında sabahlayan ve çadırda kalan vatandaşlar, yıllar sonra hakim olan huzur sayesinde büyük bir rahatlık yaşadıklarını ve özlenen bu ortamın devam etmesi temennisinde bulundu.
Festivale Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, Belediye Başkanı Coşkun Güven, Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tarık Ürün ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 12:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?