6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kığı'da öğrenciler ilçeye getirildi

Bingöl'ün Kiğı İlçe Kaymakamlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir ilk gerçekleştirilerek köylerde bulunan öğrenciler ilçeye getirildi.

İlçe merkezinde iki gün boyunca ağırlanan öğrenciler arasında bulunan ve ilk defa Kiğı'yı gören Nacaklı Köyü İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencisi Orhan Orğun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla temsili olarak Kaymakam Ercan Çiçek'in makamına oturdu. Kaymakam makamına oturan Orğun, ilçedeki kurumları arayarak talimatlar verdi.

Belediye Başkanlığı, İlçe Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Amirliği'ni telefonla arayan minik kaymakam yapılmasını istediği işleri sıraladı. Orğun, İlçe Özel İdare Müdürü'ne köy yollarının genişletilmesi, Milli Eğitim Müdürü'ne eğitimde karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi ve okulların onarılması konusunda talimat verdi. Emniyet Amirliği'ni de arayan Orğun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla alınan güvenlik önlemlerinden dolayı tüm polis teşkilatını kutladığını söyledi.

Kaymakam Ercan Çiçek'ten bir saatliğine makamını devralan Orğun, ilçeyi yönetmenin güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Orğun, insanların sorunlarıyla ilgilenmenin, çözüm yolları bulmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, ilçedeki bütün fakir ailelere imkanları nispetinde yardım yapmayı hedeflediğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bütün köylerdeki öğrencileri ilçeye getirdiklerini belirten Kaymakam Ercan Çiçek, bu çalışmanın çok faydalı olduğunu söyledi.

Amaçlarının bütün öğrencilerin ilçeyi görmesi olduğunu belirten Kaymakam Çiçek, "Çocuklarımızı burada misafir etmekten onur duyduk. 23 Nisan dolayısıyla köylerimizde eğitim gören bütün çocukları ilçeye davet ettik. Bu öğrencilerin her birine birer kardeş aile seçtik. Bu çocuklarımızın bir kısmı Kiğı'nın köylerinde yaşamalarına rağmen Kiğı merkezini hiç görmemişler. Onlara hem ilçeyi gezdirmek hem de bir farklılık yaşatmak için bu yıl böyle bir uygulama başlattık" şeklinde konuştu.

Kaymakam Ercan Çiçek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamında ziyaretine gelen öğrencilere kitap hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 10:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?