6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kığı'da seçim itirazı

Bingöl'ün Kiğı İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazın ardından oy çokluğu ile alınan iptal kararı İl Seçim Kurulu'na gönderilirken, oluşturulan bir kurulun değerlendirme yaptığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kiğı İlçe Başkanı Fikret Durman, İlçe Seçim Kurulu'na seçim günü 17 geçici köy korucusunun köylerde görevlendirilerek oy haklarının ellerinden alındığını bildirerek seçimin iptal edilmesi için itirazda bulundu. Seçim Kanunu'nun 173. maddesi gereğince kimsenin oy hakkının elinden alınamayacağı hususu göz önünde tutularak yapılan değerlendirme sonucunda, itiraz İlçe Seçim Kurulu Başkanı Melik Durmaz ve 6 üye tarafından değerlendirildi. İlçe Seçim Kurulu Başkanı Melik Durmaz, ilçede seçimin kurullarınca yapıldığını ve bu nedenle iptaline bu kurulun karar veremeyeceğini, görevsizlik kararı ile şikayetin İl Seçim Kurulu'na gönderilmesi gerektiğini belirtirken, üyelerin oy çokluğu ile seçimin iptali istendi. Bunun üzerine İlçe Seçim Kurulu, durumu İl Seçim Kurulu'na iletti. İl Seçim Kurulu'na giden itirazın değerlendirmesine AK Parti tarafından da itiraz edildiği belirtildi.
Ağır Ceza Mahkemesi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Yakup Moğul, durum değerlendirmesi için oluşturdukları bir komisyonun çalışma başlattığını söyledi. Moğul, "İlçe Seçim Kurulu Başkanı'nın muhalefetine rağmen kurul üyeleri oy çokluğu ile seçimin iptaline karar aldı. Oluşturduğumuz komisyon ile değerlendirmelerimiz sürüyor. Bu arada AK Parti de bu karara itirazda bulundu. Komisyonumuzun vereceği karar yarın Kiğı İlçe Seçim Kurulu'na gönderilecektir. Buna da itiraz olursa en son kararı Yüksek Seçim Kurulu
verecektir" dedi.

İl Seçim Kurulu Başkanı Yakup Moğul, değerlendirmelerin devam ettiğini ve henüz iptal edilen bir seçimin olmadığını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 18:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?