1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Kır kır bitmiyor

Bingöl Belediyesi, bahar havasının yaşandığı Bingöl kent merkezinde, kara kışın izlerini silmek için caddelerde biriken buzları temizlemeye başladı. Ana caddeleri kar ve buzdan temizleyen belediye ekipleri, bazı ara sokaklardaki büyük buz kütlelerini iş makineleri yardımıyla sökmeye çalışıyor.

Yeni Mahalle Yavuz Selim Caddesi’nde çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kazma kürekle kıramadıkları yaklaşık 50 santimetre kalınlığındaki buzları, iş makinelerinin yardımıyla parçaladı.

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, son 10 yılın en sert kışını geride bıraktıklarını ve kışın tahribatlarını gidermek için kolları sıvadıklarını söyledi. Ketenalp, "Karla mücadele çalışmalarımız da araç ve ödenek yetersizliğinden dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık ama imkanlarımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürdük. Şehir merkezindeki karları temizledik. Şimdi de cadde ve sokaklarda oluşan buz kütlelerini kırarak kaldırmaya çalışıyoruz. Ancak kar ve buzla mücadele çalışmalarımızda yollarımızın büyük bir bölümü hasar gördü. Yaya ve araç sürücülerine rahatsızlık veren çukurlu yolları en kısa sürede onaracağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 16:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?