2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Kömür yardımları sürüyor

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Bingöl İl Müdürü Yunus Bulmuş, il geneli için talep edilen 10 bin ton yardım kömürünün 6 bin tonunun dağıtıldığını söyledi.

Van depreminden dolayı bu yıl gecikmeli olarak başlayan kömür dağıtımının ilçe ve merkeze bağlı köylerde bitirildiği, il merkezinde ise halen devam ettiği belirtildi. Bu yılki kömür dağıtımının Van'da meydana gelen deprem dolayısıyla geciktirildiğini vurgulayan Bulmuş, toplam 10 bin ton kömür talep ettiklerini, bunun 6 bin tonunun dağıtıldığını söyledi.

Bulmuş, "Bu yılki öncelik Van'daki depremzede kardeşlerimize verildi. Önemli olan burada depremzede kardeşlerimizin yaralarının sarılmasıdır. Bingöl'de
kömür ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ihtiyacının karşılanması için bizler de elimizden geleni yaptık. Gelen kömürü öncelikle ilçe ve merkez köylere dağıttık. Şehir merkezindeki dağıtımımız ise geçen hafta başladı. Toplam 13 mahallesi bulunan kent merkezinde 6 mahallede kömür dağıtımını bitirmiş bulunmaktayız. Geriye kalan 7 mahallemizde dağıtımımız sürüyor. Gecikmeden dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2012 Çarşamba 16:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?