6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Komutanlar Mehmetçik Dershanesi'nde

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde açılan ve ilk olma özelliğini taşıyan Mehmetçik Dershanesi'ni ziyaret eden rütbeli komutanlar, öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Terörle mücadelede gösterdiği üstün başarısını sosyal aktivitelerde de sürdürerek halkın sorunlarını çözen Mehmetçik, ilçede bir ilki gerçekleştirerek dershane açtı. Asker öğretmenler tarafından 179 öğrenciye hizmet veren Mehmetçik Dershanesi ile öğrenciler üniversiteye hazırlanıyor. Faaliyetlerini aralıksız sürdüren Mehmetçik Dershanesi, Yedisu ilçesinde maddi imkansızlıklar nedeniyle çevre illere gidemeyen öğrenci ve velilerin umudu oldu.

Elazığ 8'inci Kolordu Komutanlığı'nın desteği ve Bingöl 49'uncu Piyade Tugay Komutanlığı'nın katkılarıyla açılan ve öğrencilere ÖSS hazırlık kursu veren Mehmetçik Dershanesi rütbeli komutanlar tarafından ziyaret edildi. 3'ncü Ordu Denetim Değerlendirme Heyet Başkanı Piyade Albay Enver Aslan başkanlığında bir heyet tarafından ziyaret edilen Mehmetçik Dershanesi'nde öğrencilerin sorun ve sıkıntıları dinlendi. Heyet tarafından yapılan incelemelerde, zorlu sınav maratonuna Mehmetçik ağabeyleriyle hazırlanan öğrencilerinin azimli ve mutlu olduğu gözlenirken, öğrencilere hedefledikleri meslekler soruldu. Heyet üyeleri ile sohbet eden ve sorunlarını anlatan öğrencilerden biri İngilizce öğretmenliğini hedeflediğini ancak dershanelerinde bu branşta öğretmenin olmadığını söyledi. Öğrencinin hedefine ulaşması için imkanları nisbetinde yardımcı olacaklarını belirten heyet üyeleri, Mehmetçik Dershanesi'ne İngilizce öğretmeni yollanacağı sözü verdi.

Dershanede incelemelerini tamamlayan heyet üyeleri, öğrenciler tarafından 'En büyük Mehmetçik' tezahüratları ile ayakta alkışlanarak okuldan ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 14:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatanını en iyi seven IP: 88.227.244.xxx Tarih : 17.03.2009 22:58:17

yedisuya yaptıkları hizmeten dolayı çok sevdigim mehmetçik kardeşlerime başarılar dilerim. Ayreten çok degerlı komutanlarımı kutlar başarılarınn devamını  dilerim .ALLAH yardımcınız olsun