3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Konteynırlar İran'a gönderiliyor

Vali Vekili Zaman: “Kullanılmayan 140 konteynırı göndereceğiz”
“İçinde aile olan konteynırlar boşaltılmayacak” 1 Mayıs tarihinde meydana gelen depremde evleri yıkılan vatandaşların barınması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 160 konteynırın İran’a gönderilmesi için hazırlıklara başlandı. Konteynırların zamanında hazırlanabilmesi için konteynırlarda yaşayan veya içinde eşyası bulunan ailelere, Kriz Merkezi’nce 3 gün içinde boşaltın uyarısı yapıldı.

Karşıyaka Mahallesi Stad Yolu’ndaki futbol sahasına kurulan konteynırlarda bulunan eşyalarını götürmeye başlayan vatandaşlar, akrabalarının yanına sığındıklarını, eşyaları koyacak yerleri olmadığı için burada bıraktıklarını ifade ettiler.
62 numaralı konteynırda yaşayan Hatice Kaymaz ise gidip sığınabileceği kimsesinin olmadığını ifade etti. Sıkıntılarını dile getirirken gözyaşlarına hakim olamayan 3 çocuk annesi Kaymaz, eşinin bir çay ocağında gündelikçi olarak çalıştığını, ne kendisinin, ne de eşinin akrabası olmadığını anlattı.

Kaymaz, şunları söyledi: “Depremde evimiz yıkıldı. Başımızdan dert eksik olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Konteynırlar çok soğuk, bu halde bile bunların içinde yaşamak çok zor. Şimdi de bize boşaltın diyorlar. Nereye gideceğiz? Gidecek hiçbir yerimiz yok. Zorla çıkarırlarsa karların üzerinde yaşamaya başlayacağız.”
Vali Vekili Fikret Zaman, içinde aile oturan konteynırlara dokunulmayacağını, boş olanların İran’a gönderileceğini açıkladı. Kış ortasında vatandaşları dışarı bırakmanın söz konusu olmadığını bildiren Zaman, “Vatandaşlara ev bulmadan onları konteynırdan çıkarmak mümkün değil” dedi.

Konteynırların taşınması için trayler talebinde bulunduklarını da ifade eden Zaman, şunları kaydetti: “İçinde vatandaş-ların yaşadığı konteynırla-ra dokunulmayacak. Ama kullanılmayan, kapısına ki-lit vurulan konteynırlar bo-şaltılacak. Bingöl’de toplam 160 koteynır var. Yap-tığımız tespitlere göre, sa-dece 18 aile konteynırda yaşıyor. Konteynırların 140 tanesini İran’a göndereceğiz. Konteynırların nakli için trayler talebinde bulunduk.”

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2003 Salı 00:00:30
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:32:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?