2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Köpekler Muş'tan geldi iddiası

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede’nin ’Bingöl’den Muş’a başıboş ihraç ediliyor’ açıklamasına tepki gösteren Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, ’’Bizim başıboş köpeklerle uğraşacak vaktimiz yok’’ dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, düzenlediği basın toplantısında, ’Bingöl’den Muş’a başıboş ihraç ediliyor’ iddialarını yanıtladı. Belediye Başkanı Ketenalp, Bingöl’de başıboş köpek probleminin olmadığını belirterek, Muş Belediye Başkanı Dede’nin yaptığı açıklamayla Bingöl Belediyesi’ni zan altında bıraktığını söyledi.

Muş Belediyesi’ni dava edeceklerini ifade eden Başkan Ketenalp, ’’Bizim başıboş köpeklerle sıkıntımız yoktur. Böyle bir sıkıntımız olsa bile neden 110 kilometre uzağa götürelim. Daha yakın yerler varken, biz niye köpekleri götürüp Muş’a bırakalım. Para kazanmak için ihracat mı yapıyoruz? Bu iddialar asılsız ve yersizdir. Sayın Muş Belediye Başkanı, acaba hangi laboratuarda tahlil yapmış ki köpeklerin Bingöl’den geldiğini iddia ediyor? Bana göre Muş Belediyesi, son zamanlarda Muş’ta insanları rahatsız eden köpeklerin hakkından gelemedikleri için Bingöl ve Solhan Belediyesi’ni suçluyorlar. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, sevip saydığımız bir ağabeyimizdir. Bu olayı televizyonlara taşımasını doğru bulmuyorum. Yaptığı açıklama Bingöl’ü zan altında bırakmıştır. Hukuki haklarımız saklı kalmak şartıyla olayı kınıyorum’’ dedi.

Solhan Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu da, Muş Belediye Başkanı’nın açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Çavuşoğlu, ’’Muş Belediye Başkanı kendi görevini yapmaktan aciz ise başkalarını karalayarak bu görevi üzerinden atmasın. Muş Belediye Başkanı’nı köpeklerin Bingöl ve Solhan’dan getirildiği iddiasını ispata davet ediyorum’’ diye konuştu.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 11:03:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?