6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Koşan mahallesi köprüye kavuştu

KOŞAN MAHALLESİ KÖPRÜYE KAVUŞTU

Bingöl'ün Yedisu İlçe Belediye Başkanlığı tarafından yapılan köprü ile Koşan Mahallesi sakinleri dere suyundan karşıya geçmekten kurtuldu.

Yedisu ilçesine bağlı olan Koşan Mahallesi sakinleri köprü olmadığı için yıllarca dere suyundan yürüyerek karşıya geçiyordu. İlçe ile mahalle arasında bulunan Koşan Deresi üzerinde köprü yapma çalışması başlatan Belediye Başkanlığı 1 ayda inşaatı tamamladı.

Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu, seçim öncesinde verdiği vaatlerden birini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Memioğlu, "İlçemize bağlı Koşan Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlar köprü olmadığı için dere suyundan karşıya geçmek zorunda kalıyordu. Özellikle kış aylarında dere suyu coşuyor ve vatandaşlar büyük zorluklar yaşıyordu. Belediyemizin imkanı kısıtlı olduğu için köprü yapamıyorduk. Ancak köprünün yapılmaması durumunda her an bir vatandaşımızın suya kapılarak hayatını kaybetme riski vardı. Bundan dolayı belediye olarak bir proje hazırladık. Proje kapsamında çalışmalarımızı başlattık. İller Bankası'ndan gelen belediyemizin payının tamamını köprü için ayırdık. Belediyede çalışan memur ve işçilerimizin maaşlarını ödemeyerek bu köprüyü yaptırdık" dedi.

Koşan Mahallesi sakinlerini büyük bir sıkıntıdan kurtarmak için yapılan köprünün 25 bin liraya mal olduğu belirtildi. 8 metre uzunluk ve 6 metre genişliğinde yapılan köprü ile 20 hane ve yaklaşık 60 nüfusun bulunduğu Koşan Mahallesi'ne artık araçların gidebileceği belirtildi.

Köprü yapılmadan önce büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Koşan Mahallesi sakinleri, evlerinin bütün ihtiyaçlarını sırtlarında taşıdıklarını söyledi. Mahalle sakinleri, "Belediye Başkanı Mehmet Şerif Memioğlu bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardı. Eskiden kışlık erzaklarımızı sırtımızda taşıyarak evlerimize götürüyorduk. Köprünün yapılmasının ardından artık mahallemize araçlar gidebilecek" ifadelerini kullandı.

KOŞAN MAHALLESİ KÖPRÜYE KAVUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 17:18:02
Güncelleme :9 Kasım 2009 Pazartesi 18:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canel cagli IP: 77.57.222.xxx Tarih : 9.01.2010 15:03:45

bir kosan sakini kosan adina degerli belediye baskanina tesekkur ediyorum saygilarimi sunuyorum bu problemimizi giderdigi icin