6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kovalarla su taşıyorlar

Bingöl'de son dönemlerde yaşanan içme suyu sıkıntısının Ramazan ayında da devam etmesi vatandaşları çileden çıkarırken, bayanlar ve çocuklar kovalarla evlerine su taşıyor.


Şehir merkezinin birçok mahallesinde devam eden içme suyu sıkıntısının Ramazan ayı ile birlikte artarak devam etmesi tepkiye neden oldu. Sularının akmadığını belirten vatandaşlar, belediye tarafından soruna acilen çözüm getirilmesini talep etti. Evlerinde içme suyu olmadığı için büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar, Ramazan ayı ile birlikte artarak devam eden susuzluğun değişik sorunları da beraberinde getirdiğini dile getirdi. Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi Köy Konutları mevkiindeki evlerde gün boyu su akmadığını belirten vatandaşlar, ihtiyaçlarını Bingöl Üniversitesi girişindeki musluktan karşıladıklarını söyledi.

Özellikle ikinci katlara gün boyu su çıkmadığını belirten mahalle sakinlerinden Cevdet Taşar, bayan ve çocukların kovalarla su taşımak zorunda kaldığını söyledi. Taşar, "Suyumuz sürekli akmıyor. Günde bir saat ancak akıyor. Makinelerimiz çalışmıyor, duş alamıyoruz, çamaşırlarımız yıkanmıyor. Yaklaşık 1 aydır bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Mahalleliler olarak bu konuyu aktarmak için birkaç defa belediyeye gittik ama bizi belediye başkanı ile görüştürmediler. Üniversitenin girişinde bir musluk var bütün mahalleliler oraya gidip kovalarımızı doldurup evimize içme suyu taşıyoruz" dedi.
Evlerinde içme suyu akmayan bayanlar günün belirli saatlerinde ellerine aldıkları kovalarla Bingöl Üniversitesi girişindeki musluktan su taşıyor. Bidonlarını dolduran bayanlar ve çocuklar, evlerine büyük sıkıntılarla su taşıyor. Su taşıyan bayanlar, götürdükleri suların sadece içme ve yemek ihtiyacında kullanıldığını söyledi. Evlerinde temizlik yapamaz hale geldiklerini ifade eden bayanlar, yetkililerin bu duruma acilen çözüm bulmasını istedi.
Belediye Başkanı Serdar Atalay ise su kesintisinin kuraklık ve kaçak su kullanımından kaynaklandığını söyledi. Başkan Atalay, kuraklık nedeniyle kaynaklarda baş gösteren kurumaları önlemek için çalışma başlattıklarını dile getirdi. Atalay, göreve geldikleri günden itibaren kaçak su kullanımını önlemek için başlattıkları mücadeleyi de sürdürdüklerini açıkladı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 13:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?