6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Köylülerin içme suyu sıkıntısı

Bingöl'ün Adaklı ilçesi Boyalı köyünde içme suyu şebekesinde yaşanan sorundan dolayı köylülerin eşek sırtında yaklaşık 1 kilometrelik uzaklıktan evlerine su taşıdığı belirtildi.
Her gün içme suyu getirmek için büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten Köy Muhtarı Mustafa Yıldırım, bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşması için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. 2007 yılında köylerinde içme suyu ihalesi yapıldığını belirten Muhtar Yıldırım, işi eksik yapıldığı gerekçesiyle teslim almadığını açıkladı. Muhtar Yıldırım, "Köyümüzün içme suyu sorunu için keşif yapıldı ve 300 bin lira karşılığında ihaleye çıkarıldı. İhaleyi 150 bin lira kırımla alan müteahhitin çalışmaları tamamlandıktan sonra şebekenin eksik yapıldığına şahit oldum ve işin teslim edilmesi için bana getirilen evrakları imzalamadım. Bu durum hakkında da Adaklı Kaymakamlığı'na dilekçe verdim. Köyde bulunan su deposu uygun yapılmadığı için şebekeye su akmıyor. Deponun altında sızma var ve toplanan su oradan dışarı akıyor. Müteahhit tarafından yapılan bu sahte işin incelenmesini talep ediyorum" dedi.


İçme suyu şebekesinde yaşanan problem nedeniyle evlerine su gelmeyen vatandaşlar, eski köy diye tabir edilen ve 1 kilometre uzaklıkta bulunan çeşmelerden su taşıyor. Bu durum nedeniyle köylülerin perişan olduğunu ileri süren Muhtar Mustafa Yıldırım, köyde ikamet eden kadın, erkek, çocuk demeden herkesin eşek sırtında evlerine su taşımak zorunda kaldıklarını söyledi. Yıldırım, "Su ihtiyacını karşılamak için köydeki vatandaşlar büyük sıkıntılar yaşıyor. Her gün vatandaşlar eşek sırtında veya kendi omuzlarına yükledikleri bidonlarla evlerine su getiriyor. Bu sıkıntımızın giderilmesi için Adaklı Kaymakamlığı ve Bingöl Valiliği'ne dilekçe verdim. Mühendislerin gelip içme suyu şebekesi ve deposunda inceleme yapmasını istiyoruz. Ayrıca hayvan sırtında taşıyarak köyümüze getirdiğimiz içme suyunun sağlıklı olup olmadığını da bilmiyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 16:36:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?