6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kriz esnafı teğet geçmedi

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, ekonomik kriz ile birlikte kayıt dışı olarak tabir edilen kaçak iş yerlerinin artmasının dürüst çalışan esnafı bitirme noktasına getirdiğini söyledi. 

Esnafın her geçen gün ağırlaşan şartlara karşı direnmekte zorlandığını belirten Ali Bayram, Bingöl'de 2008 yılında çoğunluğu zarar ettiği gerekçesiyle toplam 427 iş yerinin odalarına terk dilekçesi verdiğini dile getirdi. Bayram, hükümet tarafından küçük işletmelerin rahatlaması için açılan paketlerde, şartların ağır olması nedeniyle esnafın kredi kullanamadığını da belirterek, "Dünyayı etkisi altına alan global ekonomik krizin yansımaları gün geçtikçe ağırlaşıyor. Bingöl'de buna ilaveten sürekli artan kaçak işyerlerinin olması dürüst çalışan gerçek esnafın belini kırıyor. 

Ekonomik krizin ağırlaşması ve kayıt dışı işyerlerinin artması esnafın nefes alamaz hale gelmesine sebep oldu. Hükümet bu yönde esnafı rahatlatmak üzere çeşitli paketler açıkladı. 'Can suyu' olarak açıklanan paketlerde şartlar ağır olduğu için esnaf sıfır faizli kredilerden yararlanamadı. Bu paketlerde yeni düzenlemeler yapılarak esnafın yararlanması sağlanmalıdır. Bununla birlikte kaçak ve ruhsatsız işyerlerine müsaade edilmemelidir. İş yapamaz hale gelen esnaf zaten vergi yükünün altında nefes alamaz duruma gelmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 11:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?