6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kurpershoek Yedisu'da

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek ,Bingöl'ün Yedisu ilçesinde bulunan Koşan Dağı'nda inceleme yaptı.

Çadırda kalan Büyükelçi, "Ordumuzun 2 bin yıl önce Trabzon'a geçerken kullandığı bölgeyi görmek istedim" dedi.
Yedisu İlçe Kaymakamı Vefa Kaya'yı makamında ziyaret eden Kurpershoek, tercümanı ve yanına aldığı bir köylü ile birlikte Koşan Dağı'na çıkarak incelemelerde bulundu. Dağ incelemesi esnasında basın mensuplarının çekim yapmasına izin vermeyen Kurpershoek, atalarının orduları ile yaklaşık 2 bin yıl önce bu bölgeden geçtiğini ve bunu incelemek üzere geldiğini söyledi. Kurpershoek, "Yaptığım incelemeler sonrasında bizim ordumuzun 2 bin yıl önce Koşan Dağı'ndan Trabzon'a geçtiklerini öğrendim. Bunu incelemek
ve atalarımın geçtiği güzergahı yerinde görmek üzere geldim. Ayrıca Yedisu tabiat güzelliği ile İsviçre'yi anımsatıyor. Çok güzel yerler var burada. Neden kimse buralara turistik amaçla gelmiyor, bir anlam veremedim" dedi.


Marcel Kurpershoek gün boyu inceleme yaptığı Koşan Dağı'ndan akşam saatlerinde inerek Yedisu ilçe merkezine yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan Köy Hizmetleri Bakım Şantiyesi yanında çadır kurdu. Sabahın erken saatlerinde uyanan Kurpershoek, karayolu ile Erzincan istikametine hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 13:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?