6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Kursiyerler ilk sertifikasını aldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organizasyonu ve Halk Bankası'nın ana sponsorluğunda ülke genelinde düzenlenen 'Ana kız okuldayız' kampanyası kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesinde okuma yazma kursunu başarı ile bitirenlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


Karlıova ilçesi Boncukgöze köyünde açılan okuma yazma kursunun ilk dönemini başarı ile tamamlayan 3 kursiyere sertifikaları İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz tarafından verildi. Boncukgöze köyünde düzenlenen sertifika törenine katılan Kaymakam Eşref Yonsuz, devam eden kursların sonunda başarılı olan kursiyerlere ödül olarak altın verilebileceğini söyledi. Kaymakam Yonsuz, amaçlarının ilçe genelinde okuma yazma bilmeyenlerin kalmaması olduğunu ifade ederek, bu yönde çalışmalarına ağırlık verdiklerini belirtti.


Kursu başarı ile tamamlayanlar ise sertifikalarını Kaymakam Eşref Yonsuz'dan almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Kursiyerler, "Köyümüzde açılan okuma yazma kursuna katıldık. Bu kurs sayesinde okuma yazmayı öğrendik. Artık okuyabiliyoruz ve çok mutluyuz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 19:28:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?