2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Lise öğrencileri ile tatbikat

AKUT'TAN LİSE ÖĞRENCİLERİ İLE TATBİKAT

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bingöl Birimi tarafından lise öğrencileri ile birlikte bir tatbikat yapıldı.

Çukurca köyü kırsalında gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği kaybolan zihinsel ve bedensel engelli bir kişinin bulunması için arama yapıldı.

Tatbikatta Mehmet Akif Ersoy Lisesi 11. sınıf öğrencilerinden oluşan 8 kişi de katıldı. Öğrencilere tatbikatta yapmaları gereken çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra senaryo gereği kaybolan şahsın bulunması için ekipler harekete geçti. AKUT ekipleri ile öğrencilerin yaptığı alan taramasında 3,5 saat sonra kaybolan şahıs ölü olarak bulundu.

AKUT Bingöl Birim Başkanı Ahmet Ateş, yaptıkları tatbikatta hem ekiplerin olası vakalara karşı hazırlıklı olup olmadığını hem de öğrencilere bu işi nasıl yaptıklarını anlattıklarını söyledi. Ateş, "Tatbikat alanında senaryo gereği bölgeye hakim tepeden kaybolan şahsın son görüldüğü yer izlenerek ekipler arası istişare yapıldı. Koordinatlar belirlenerek bu doğrultuda arama başlatıldı. Üç ekip gerekli yerlerde konumlandırılarak daralan alan taraması gerçekleştirildi. Kayıp şahsın aşağı yönde ve akarsu yatağına doğru hareket eğilimi gösterebileceği değerlendirilerek bütün ekipler vadiye çekilip aramalar sıklaştırıldı. 3.5 saat süren arama çalışmalarının ardından şahıs çalıların arasında sıkışmış vaziyette ölü olarak bulundu. Gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra sedye ekibi şahsı araziden alarak ambulansa taşıdı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2011 Salı 18:14:00
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 13:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?