1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Londra-Bingöl hattında endişeli bekleyiş

İngiltere'nin başkenti Londra'da 7 ve 21 Temmuz tarihlerinde düzenlenen bombalı saldırıların ardından dün bir kebap salonu ve birden fazla eve yapılan baskında gözaltına alınan 3 Türk'ten olan Hidayet Derya'nın Bingöl'deki ailesi endişeli bir bekleyiş içinde.

Bingöl'ün Yayladere İlçesi Batıayaz Köyü'nde ikamet eden Hidayet Derya'nın ailesi, evlatlarının suçsuz olduğunu ve bu yanlışlığın bir an evvel düzeleceğine inandıklarını söyledi. 1995 yılında Almanya üzerinden İngiltere'ye giden ve 2 yıl önce oturum izni alan Hidayet Derya'nın (40) bir lokantada çalıştığını belirten ailesi, çocuklarının bugüne kadar hiçbir suç işlemediğini kaydetti.

Hidayet Derya'nın İngiliz polisi tarafından gözaltına alındığını televizyondan öğrendiklerini ifade eden aile üzüntü içinde bekleyişini sürdürüyor. Hidayet Derya'nın annesi Beyhan Derya (68), oğlunun karınca bile incitemeyecek kadar hassas olduğunu dile getirdi. Anne Derya, "Oğlum bir karıncayı bile incitmez. Oğlumun serbest bırakılmasını istiyorum, onu çok özledim" dedi.

Yeğeninin evlilik planları içinde olduğunu belirten dayı Burhan Akçay ise, Hidayet Derya'nın hiçbir siyasi grupla ilişkisinin olmadığını söyledi. Burhan Akçay, "Yeğenimle en son yaptığım telefon görüşmesinde evlilik planları yaptığını; ancak iş sahibi olduktan sonra bunu gerçekleştireceğini söyledi.

Evlilik konusunda da yardımcı olmamı istemişti. Yeğenimin hiçbir siyasi grupla ilişkisi yoktur. Bu gözaltının yanlış anlaşılmadan kaynaklandığına inanıyorum. İngiliz hükümetinin bu yanlışı fark ederek yeğenimi bırakmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Öte yandan, 9 kardeşi olan Hidayet Derya'nın son olarak Mart 2005 tarihinde Türkiye'ye geldiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 19:23:16
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 21:05:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?