6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Madde bağımlılığı semineri

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından 'Güneşin Doğuşu Projesi' kapsamında başlatılan madde bağımlılığını önleme çalışmaları, okul yöneticileri ve öğretmenlerin eğitimleri ile devam ediyor.

Bingöl il merkezindeki okulların yönetici ve öğretmenlerine verilen 6 ayrı farkındalık seminerini tamamlayan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, Genç ve Karlıova ilçelerinde de idareci ile öğretmenlere yönelik madde bağımlılığını önleme eğitimi vermeye başladı. Karlıova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonunda gerçekleşen eğitimde katılımcılara hitap eden Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, bağımlılığı önlemek için aile ve öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi. Kaplan, madde bağımlılığı konusunda arkadaş çevresinin çok etkili olduğunu belirterek, idareci ve öğretmenlerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Seminerde slayt gösteri eşliğinde bilgilendirme yapan KOM Şube Müdürü Zafer Ercan ise insana sonsuz, bağımlılığa sıfır tolerans sloganı ile başlattıkları eğitimleri il ve ilçelerde sürdürdüklerini söyledi. Madde bağımlılığının insan hayatında oluşturduğu olumsuzluklar ve bunlardan kurtulma yollarını anlatan Zafer Ercan, sigara içenlerin vücutlarının uyuşturucuya yatkın olduğunu ve öğrencilerin bu kötü alışkanlıklardan uzak tutulması gerektiğini söyledi. Ercan, bir defa ile bir şey olmaz anlayışının insanı bağımlılığa sürüklediğini de ifade ederek, geleceğimiz olan gençlere sahip çıkıp hayatlarını kurtarmak için aile ve öğretmenlere büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Seminerlerin önümüzdeki hafta Solhan, Adaklı, Kiğı ve Yayladere ilçesinde de devam edeceği belirtildi. Karlıova'da gerçekleşen seminere İlçe Kaymakamı Eşref Yonsuz, daire müdürleri, okul idarecileri ve çok sayıda öğretmen de katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 10:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?