1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Mehmetçik'ten köylüye ücretsiz muayene

Genelkurmay Başkanlığı’nca yürütülen "toplumsal gelişime destek faaliyetleri" kapsamında, Bingöl’de 101 vatandaş ücretsiz muayene edilirken, 250 öğrenci de diş taramasından geçirildi.

Bingöl 49. İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı’nca Bingöl’ün Genç İlçesi’ne bağlı Çaytepe Beldesi’nde vatandaşlara yönelik sağlık taraması yapıldı.

Doktoru olmayan Çaytepe Sağlık Ocağı’na geçici olarak getirilen 1 çocuk, 1 diş ve 2 pratisyen hekim, 1 hemşire ve 3 sağlık memurundan oluşan sağlık muayene ekibi 101 vatandaşı muayene etti. Beldeye doktor geldiğini duyan vatandaşlar sağlık ocağına akın ederken, çevre köylerden de gelen vatandaşlar sağlık kontrolünden geçirildi.

Çaytepe Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’ndaki 250 öğrenciye de diş sağlığı taraması yapıldı. Yapılan taramadı dişi çürük olan 37 kişiye de tedavi uygulandı.

Vatandaşlarla kaynaşmak amacıyla yapılan faaliyetlere katılan Tugay Komutanı Tuğgeneral Orhan Akbaş ve İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Aydın, vatandaşlarla sohbet etti.

Köy meydanında vatandaşla sohbet eden Aktaş Paşa, vatandaşların her konudaki isteklerini imkanlar dahilinde yerine getireceklerini söyledi. Belde halkına ’Çekinmeden bütün isteklerinizi bize bildirin’ diyen Aktaş Paşa, geçen yıl görevden dönerken pusuya düşürülerek şehit olan Geçici Köy Korucusu Arif Canayakın’ın ailesini ziyaret etti.

Ziyaret sırasında şehidin minik kızı Merve’yi kucağına alan Aktaş Paşa, şehit ailesine her türlü yardımın yapılacağını bildirdi.

Çaytepe’de yapılan faaliyetler kapsamında 20 aileye giyecek, 24 öğrenciye de kırtasiye yardımı yapıldı. Çaytepe YİBO’ya 1 ansiklopedi seti, 50 kitap, 2 futbol, 2 basket ve 2 adet voleybol topu, 1 voleybol filesi, 2 mini futbol kalesi ve 3 satranç takımı hediye edildi.

Faaliyetlere katılan Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği Ziya Sözen vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:57:19
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 13:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?