1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

MHP: Kalıcı konutlar nerede ?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bingöl İl Başkanı Ali Köse, Karlıova İlçesi'nde meydana gelen depremlerde evleri yıkılan vatandaşlara kalıcı konut yapılması için çalışmaların başlamadığını ifade ederek, ''Karlıova'da yılın 8 ayı kış şartları hakim. İnşaat sezonu eylül ayında sona erecek ama ortada inşaat yok'' dedi.

MHP İl Başkanı Köse, yaptığı açıklamada 12 Mart ve sonrasında meydana gelen 4 ayrı depremde evleri yıkılan vatandaşların hala çadırda yaşadıklarını hatırlattı.

Depremin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen kalıcı konutların yapılması için bir çivi dahi çakılmadığını anlatan Köse, evlerin yetiştirilmemesi halinde vatandaşların perişan olacağı uyarısında bulunarak, ''Kuzey ilçelerinde inşaat sezonu eylül ayında sona ereceğinden dolayı çok kısa bir zaman kaldı. Önümüz kış, Karlıovalı hemşehrilerimizin evleri yapılmazsa halleri ne olacak. Kış gelmeden kalıcı konutların vatandaşlara teslim edilmesi gerekiyor. AKP Hükümeti ne yapmak istiyor anlamakta güçlük çekiyoruz'' dedi.
1 Mayıs 2003 ve Karlıova'da yaşanan depremlere rağmen Bingöl'ün afet bölgesi ilan edilmemesine tepki gösteren Köse, ''Sayın vekililerimizden beklentimiz el ele vererek Bingöl için güzel hizmetler ve iş imkanı yaratmalarıdır. Bingöl'de 2003 depremi ve son Karlıova depremlerine rağmen Bingöl'ün afet bölgesi ilan edilmemesi bizi derinden üzmektedir'' şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 14:01:40
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 14:33:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HİLMİ ŞANLI IP: 81.215.141.xxx Tarih : 1.07.2005 14:36:37
MHP İl Başkanı haklı.MHP iki büyük deprem yaşadı.O olumsuzluklara rağmen herkesin evini ve aşını verebilmiştir.Tek başına iş başına gelen hükumet nerede?Vatandaş ve özellikle medya nerede?