2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Milli Eğitim'den tablet jesti

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 ilde başlatılan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Bingöl'de iki ayrı okulda 275 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.

Proje kapsamında Bingöl'de Atatürk Anadolu Lisesi ve Fatih İlköğretim Okulu'nun pilot okul olarak belirlendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, bu konuda okullardaki donanım altyapısı ve öğretmen eğitimlerinin tamamlandığını kaydetti.

Sarı, "Pilot okul çalışmaları kapsamında Atatürk Anadolu Lisesinde 4 adet 9'ncu sınıf belirlenmiş, bu sınıfların etkileşimli tahtalarının kurulumu tamamlanmış, bu sınıflarda eğitim gören öğrencimiz ve görevli öğretmenler için 159 adet tablet bilgisayarların dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Aynı şekilde Fatih İlköğretim okulumuzda eğitim ve öğretimin metodunu ve çehresini köklü bir şekilde değiştirecek şekilde donatılarak, yaşadığımız çağın imkânları öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu okulumuzda da toplam 3 adet 5'nci sınıfımıza etkileşimli tahta kurulmuş, toplam 116 adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılmış, öğretmen ve öğrencilerimizin bu imkânlardan faydalanmaları sağlanmıştır" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 13:42:51
Güncelleme :14 Şubat 2012 Salı 17:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?