2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Nisan karı şaşırttı

BİNGÖL'DE KAR YAĞIŞI

Bingöl'ün Yedisu ve Adaklı ilçelerinde nisan ayı ortasında yağan kar vatandaşları şaşırtırken, yaklaşık 50 santimetreyi bulan kar kalınlığı ulaşımda aksaklıklara neden oluyor.

Ülkenin birçok bölgesinde etkili olan soğuk hava, Bingöl'ün Yedisu ve Adaklı ilçelerinde hayatı olumsuz etkiliyor. Dün gece itibarı ile etkili olan kar yağışı ile birlikte ilçe merkezi beyaza bürünürken, kar kalınlığının ilçe merkezinde 50 santimetre, yüksek kesimlerde ise yaklaşık 1 metreyi bulduğu belirtildi. İlk kez nisan ayının ortasında bu kadar yoğun kar yağışına şahit olduklarını belirten ilçe halkının ise ulaşıma kapanan yollar nedeniyle çevre il ve ilçelerle olan bağlantısı kesildi. Bu mevsimde

bu kadar kar yağmasına şaşırdıklarını belirten Servet İsen, "Hayatımda nisan ayının ortasında kar yağdığını görmedim. Özellikle köylerde hayvancılık yapan vatandaşlarımız hayvan yemi konusunda büyük bir sıkıntı çekiyor. Belki bu kar fazla yerde kalmaz ama köylerde yaşayan vatandaşlarımızın rahatı için kapanan yolların bir an önce açılmasını ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kar yağışı ile birlikte her iki ilçede kapanan yolların belediye ekiplerince açılmaya çalışıldığı öğrenildi.

BİNGÖL'DE KAR YAĞIŞI
BİNGÖL'DE KAR YAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2011 Salı 13:08:03
Güncelleme :13 Nisan 2011 Çarşamba 14:40:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?