3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Odunları fırıncıya satıyorlar

Bingöl'ün Genç İlçesi'nde henüz ilkokul çağında olan çocuklar, aile bütçesine katkıda bulunmak ve harçlıklarını çıkartmak için sabah erken saatlerde dağlardan odun toplayıp ilçede sattıktan sonra öğleden sonra okula gidiyor. 

İlçeye bağlı köy okullarında eğitim gören öğrenciler, iş ve eğitimi aynı anda sürdürüyor. Öğleden sonra okula gittikleri için sabah erken saatlerde odun toplamaya çıktıklarını söyleyen çocuklar, topladıkları odunları eşekler vasıtasıyla taşıyıp ilçe merkezindeki fırınlara satarak hem harçlıklarını çıkardıklarını hem de aile bütçelerine katkıda bulunduklarını ifade etti. 

Köy yerinde başka yapacak işin olmadığını bildiren çocuklardan Yusuf Mızrak, "Odunları getirip fırıncılara 6-7 YTL'den satıyoruz. Kazandığımız parayla kitap, defter, kalem ve yiyecek alıyoruz. Geriye kalan parayı da ailelerimize veriyoruz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 15:04:45
Güncelleme :25 Mayıs 2006 Perşembe 03:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
irfan tavlar IP: 85.98.128.xxx Tarih : 2.06.2006 22:12:34
selam kent haberci arkadaşlar bende bir bingöl geçli olarak bu yollardan geçtim ve çok yoruldum çok ezildim inanınki halada o güzel günleri ariyorum ben şimdi adanadan ikamet etmekteyim 1967 doğumluyum ve burdan 3 iş yerim var esnafım yani inanın o günleri mumlan ariyorum ya o okul günlerimizi ve sonbahar gelince okuldan odun isterlerdi bizden biz de dağa çıkar odun katırlarlan getiriyordum okula kışın yakıyordum ve bunu diyecem ben ilk okulu üçgül ilk okulundan okudum ve orta okulu adana yüreğirden okudum liseyide adanadan okudum ve benimlen birl,ikte okuyan arkadaşlarım ve akrabam aynıki zamanda diyarbakır tıp fakültesinden şimdi kadın doğum uzmanları 2 side bu eşeklen odun taşıyan çocuklşar bizim yarınlarımıza işık tutacak adamlar olacak inşallah onları seviyorum öpiyorum burdan allah onlara zihin açıklığı versin yeterki bu hırs bu azım olsun yaparlar mutlaka bir gün biryerlere gelecekler bu çocuklşarımız burdan bingöle ve gence sevgilerimi selamlarımı saygılarımı yoluyorum sizi seviyorum çocuklar ama okuyun canlarım byeeeeeeeeeeeee