6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Öğrenciler baygınlık geçirdi

Bingöl'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 90. yılı törenlerle kutlanırken, stadyumda uzun süre güneşin altında bekleyen bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.


Bingöl Şehir Stadyumu'nda saat 10.00'da başlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından yaklaşık iki saat devam eden kutlamalarda güneşin altında ayakta bekleyen öğrencilerden bazıları baygınlık geçirdi.

Güneş çarpması sonucu baygınlık geçiren Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ümran Ayan ve Kız Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi Hülya Koçakelçi arkadaşları ve öğretmenleri tarafından stadyumun kenarına alındı. Uzun bir süre beton zeminin üzerine yatırılan Ümran Ayan'ın yüzü su ile yıkandıktan sonra 112 Acil Servis ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansına taşınan Ümran Ayan ve daha sonra baygınlık geçiren Hülya Koçakelçi'ye ambulans içinde müdahale edildi. Bir süre ambulansta bekletilen öğrenciler daha sonra gölge bir alana götürülerek oturtuldu.


Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalara katılmak isteyen vatandaşlar kapıda bekleyen polisler tarafından didik didik arandı. Kutlamalar esnasında olası saldırılara karşı tedbir alan güvenlik kuvvetleri stadyuma seyyar sinyal karıştırıcı cihaz kurdu.


Şehir Stadyumu'nda gerçekleşen kutlamalara Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Haluk Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Güray Alpar, Emniyet Müdürü Ekrem Çelik, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?