6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Öğrenciler gözyaşlarıyla uğurlandı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğrenciler, memleketleri Bingöl'de dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Antalya'da düzenlenen hentbol müsabakalarına katılmak üzere Bingöl'den yola çıkan Sıddık S. yönetimindeki 12 AH 546 plakalı minibüs, Pazarcık ilçesi Narlı beldesinde kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanmış, kazada minibüste bulunan Şehmus Alanda (15) ve Yakup Çiçek (14) hayatını kaybederken, Bekir, Murat, Abdulkadir Satık, Halis Tezel, Yasin Yoldaş, Mehmet Uzunboy ve Mesut Enön yaralanmıştı. Hayatını kaybeden Vali Güner Orbay İlköğretim Okulu öğrencilerinden Şehmus Alanda ve Yakup Çiçek'in cenazeleri aileleri tarafından Kahramanmaraş Sütçü İmam İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nden alınarak Bingöl'e getirildi. 

Büyük bir kalabalık tarafından şehir girişinde karşılanan cenazeler Hacı Hasip ve Yenimahalle Camii'nde kılınan namazların ardından dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehmus Alanda'nın cenazesi Yenimahalle Mezarlığı, Yakup Çiçek'in cenazesi ise Mirzan Mahalle Mezarlığı'nda defnedildi. Öğrenci cenazelerine katılanlar gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları fenalık geçirdi. Cenazeler defnedilirken fenalık geçiren öğrenci yakınları çevredeki vatandaşlar tarafından teselli edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 11:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?