6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Öğrencilerden Filistin için resim sergisi

Bingöl Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, örnek bir davranış sergileyerek 2008-2009 eğitim öğretim yılı başından itibaren yaptıkları yağlı ve sulu boya çalışmalarından oluşan resim tablolarını Filistin yararına sergiledi. 

Dörtyol Kavşağı saat kulesi önünde sergilenen, 'Bingöl Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Filistin'le El Ele Resim Sergisi'nin iki gün süreyle halka açık kalacağı belirtildi. Öğrenciler tarafından yapılan 22 adet tablonun her birinin 100 liraya satıldığı ve elde edilecek gelirin tamamının Filistin'e yardım olarak gönderileceği bildirildi. 

Sergi fikrinin öğrencilerinden geldiğini belirten Bingöl Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Hasan Akyiğit, amacın Filistin'de mağdur olan insanlara katkı sağlamak olduğunu söyledi. Akyiğit, "Bu resim sergisinden elde edeceğimiz gelirin tamamını Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla Filistin'e göndereceğiz. Sergimizdeki ürünlerin tanesi 100 liraya satılıyor" dedi. 

Sergide her öğrenci yaptığı resmin başında bekleyerek gelenlere çalışma hakkında bilgi verirken, ağlayan kız çocuğu tablosu büyük ilgi topladı

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 15:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?