6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Öğrencilere terör semineri verildi

Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'nda kalan öğrencilere bölücü faaliyetlere yönelik eylem planı ve terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri konulu bir seminer verildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Öğrencilerin bölücü terör örgütlerine karşı bilinçlendirilmesi amacıyla yurt binasında düzenlenen seminerde sinevizyon eşliğinde terör örgütlerinin faaliyet planları ve eleman kazanma yöntemleri anlatıldı. Seminerde öğrencilere bilgi veren Psikolojik Hareket Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Orhan Esmeray, terörün tanımı, terör örgütlerinin eleman kazanmasındaki taktikleri ve stratejisini anlattı.

Yakalanan bir terör örgütü mensubunun günlüğündeki notlardan örnekler veren Esmeray, gençlerin bilgilendirilmesi amacıyla polis halk ilişkileri, Türkiye'nin bölge üzerindeki önemi ve oynanan oyunlar gibi konuları görsel sunum eşliğinde anlattı.

Bu tür seminerlerdeki amacın, ülkede kaos ve kargaşa meydana getirme gayreti içerisinde olan terör örgütleri ile bazı grup ve oluşumların, milli, kültürel, etnik, dini ve siyasal hassasiyetlere yönelik sembolik ya da kitlesel şiddet eylemler aracılığı ile toplumsal barışın bozulması arayışı içerisindeki yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmek, toplumun gelecekteki huzur ve güvenliğine yönelik eylemlere yönelmelerini önlemek olduğu belirtildi. Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün devletin sıcak ve şefkatli yüzünü göstermek gayreti içinde olduğu ve Bingöl halkına yönelik bu tür çalışmalara devam edileceği belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 18:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?