2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Öğrencilere uyuşturucu konferansı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik, uyuşturucu madde bağımlılığı ve zararları konulu konferanslar düzenleniyor.

Bingöl’de son zamanlarda uyuşturucu madde bağımlılığında meydana gelen artışı önlemek için harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü 2004-2005 eğitim-öğretim yılı boyunca konferanslar vererek uyuşturucu maddenin zararlarını anlatmayı hedefliyor.

İlk konferansı İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Bingöl Lisesi’nde veren uzmanlar bağımlılık yapan maddelerin zararlarını anlattılar.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali İhsan Avcı ve Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mutalip Gölcüklü tarafından verilen konferansa katılan öğrenciler anlatılanları dikkatle dinlediler.

İMKB Bingöl Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte öğrencilere sinevizyon gösterimi eşliğinde bağımlılık sonrasında meydana gelen sorunları anlatan Bingöl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ali İhsan Avcı, bu yola başvuran insanların iradelerini kaybettiklerini söyledi.

Ali İhsan Avcı, "Uyuşturucu madde ile tanışan insanlar kendilerine hükmedemezler, o insanlar maddenin esiri olurlar. Bağımlı olan insanların iradesi zayıflar ve kendilerine olan güveni azalır. Arkadaşlıklarla ile insanların başına gelen bu musibet ileride büyük sıkıntılar doğurur. Siz gençler kesinlikle bu tür işlerden uzak durmalısınız. Bir çok insan merakla girdiği bu işlerde bağımlı olur ve çok kötü sonuçların doğmasına sebebiyet verir. Bazen sigara ile başlayan bağımlılık insanların hayatını köreltir" dedi.

Uyuşturucu konferanslarının 2004-2005 eğitim öğretim yılı boyunca her hafta bir okulda verileceği belirtildi.

BİNGÖL (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2004 Cuma 11:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?